Drs. Milou Covers is pedagoog en onderzoeker bij het Early EMDR onderzoek. Deelnemers aan het onderzoek hebben vooral met haar contact.


Dr. Iva Bicanic is het hoofd van het Landelijk Psychotraumacentrum aan het UMC Utrecht en landelijk coördinator van het Centrum Seksueel Geweld. Daarnaast is ze bestuurslid van Vereniging EMDR Nederland. Iva is hoofdonderzoeker van het Early EMDR onderzoek.


Prof. Dr. Ad de Jongh is Gz-psycholoog en professor in angst- en gedragsstoornissen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is expert op het gebied van EMDR en is als bestuurslid betrokken bij de Nederlandse en Europese EMDR verenigingen. Daarnaast heeft hij meerdere traumacentra opgezet.


Carlijn de Roos is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Ze is als EMDR trainer Kind&Jeugd verbonden aan het Early EMDR onderzoek. 


Prof. Dr. Marcel van den Hout is hoogleraar Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Hij richt zijn onderzoek op het ontstaan, voortbestaan en de behandeling van angststoornissen.


Dr. Rafaele Huntjens is universitair hoofddocent Klinische Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar onderzoek is gefocust op de cognitieve processen in psychotraumastoornissen.